Deelnemende musici

Aan de concerten van de stichting Rondom de Cantates doen diverse musici als instrumentalist of solist mee, naast onze vaste dirigent Bas Ramselaar.

Enkele cv’s vindt u hieronder:

deelnemende musici rondom de bach cantates amersfoort

Deelnemende musici
Henk van Zonneveld
Henk van Zonneveld behaalde voor zowel orgel als klavecimbel het Diploma Uitvoerend Musicus aan het Utrechts Conservatorium bij resp. Jan Welmers en Leni van der Lee.
Lees meer
deelnemende musici rondom de cantates amerfoort henk van zonneveldDaarna specialiseerde hij zich in de uitvoeringspraktijk van barokmuziek en volgde masterclasses bij James David Christie, Jos van Immerseel, Ton Koopman, Gustav Leonhardt, en Harald Vogel. Hij maakte opnamen voor radio en televisie en geeft concerten als solist en als continuospeler met koren, orkesten en kamermuziekensembles.
Hij was van 1994 tot 2000 een van de initiators en programmamakers van de Hilversumse Raadhuisconcerten, daarnaast was hij geruime tijd bestuurslid van het Nederlands Clavecimbelgenootschap en schreef hij diverse artikelen voor het magazine Het Clavecimbel. Als docent voor klavecimbel en orgel was hij ruim 25 jaar verbonden aan het Centrum voor Kunst en Cultuur te Hilversum. Hij geeft lezingen over o.a. de grote oratoria van Bach, dirigeerde verschillende koren en is sinds 2000 actief als orkestleider van zijn barokorkest Cappella Maria Barbara. Voor de Concertzender maakte hij in 2015 twee programma’s over de door hem ontdekte ‘canoncode’ in Bach’s Kunst der Fuge. Van de Matthäus-Passion maakte hij een reconstructie van de hypothetische 1-korige versie die in 2017 voor het eerst werd uitgevoerd door Cappella Maria Barbara. Sinds 1991 produceerde hij een aantal bijzondere cd’s. In 2021 verscheen zijn orgelbewerking van Bachs Goldbergvariaties op het orgel van de Janskerk te Gouda.
Paula Bär-Giese
Paula Bär-Giese heeft zowel klassiek piano als klassiek zang gestudeerd in Den Haag en Utrecht en is in beide disciplines cum laude afgestudeerd.
Lees meer
deelnemende musici rondom de cantates amersfoort paul bär-giese Ze treedt veelvuldig op waarbij zij zichzelf op piano (-forte) begeleidt, wat men in klassieke muziek maar zelden ziet en hoort.
In dat kader is zij speciaal lid van het internationale Advisory board in de U.K., dat zelf-begeleiden opnieuw op de kaart wil zetten.
Onlangs heeft zij haar medewerking verleend als opera zangeres in een internationale filmproductie van Kaap Holland film:
‘A Beautiful Imperfection’, de verfilming van Arthus Japin’s boek ‘Een schitterend gebrek’.
Paula werkt vaak samen met auteur Thera Coppens. Paula vertolkt bijpassende concertprogramma’s bij de lezingen die Thera Coppens over haar historische romans geeft. Zij treedt daarbij op in bijpassende kostuums, al dan niet samen met luitist Hans Meijer.
In samenwerking met de Stichting Musick’s Monument en luitist/technicus Hans Meijer brengt Paula kunstproducties op het internet en youtube.
De Stichting Musick’s Monument heeft zich tot doen gesteld bijzonder repertoire op een aantrekkelijke manier te presenteren, in concertvorm en op het internet, om zo deze muziek toegankelijk te maken voor een breder publiek. Door muziek, beeld, kostuums en locatie op elkaar af te stemmen wordt de bezoeker a.h.w. meegenomen naar een andere tijd, wat de beleving van het geheel intensiveert.
Zie: musicksmonument.nl of: youtube, kanaal musicksmonument.
Paula is daarnaast een graag geziene soliste bij opera en oratorium uitvoeringen als lyrische sopraan en zingt in verschillende ensembles, waaronder Hollands Collectief.
Janko Fraanje
Janko Fraanje (1981) is sinds 1997 als organist verbonden aan de Grote Kerk te Leerdam en sinds 2002 ook als dirigent van de cantorij aldaar.
Lees meer

deelnemende musici rondom de bach cantates amersfoortDaarnaast is hij actief als bassolist. Het vertolken van het werk van Johann Sebastian Bach neemt daarbij een centrale plaats in. Naast frequente uitvoeringen van cantates is hij ook regelmatig te horen in de grote oratoria van Bach (Johannes Passion, Matthäus Passion, Weihnachts-Oratorium, Magnificat, Hohe Messe).

Als ensemblezanger zong hij onder meer in het Festival Oude Muziek Utrecht en bij Ribattuta Musica. In 2008 nam hij met de Capella Sancta Maria deel aan een masterclass polyfonie bij Paul van Nevel.

Na een succesvolle concertreis naar New York (Carnegie Hall) in 2018 richtte hij met een aantal bevriende zangers het ‘Sweelinck Ensemble’ op. Een Ensemble dat zich onder zijn muzikale leiding toelegt op het in enkele bezetting vertolken van originele en veelzijdige programma’s.

Zie verder www.sweelinckensemble.nl

Maria den Hertog
In 1989 studeerde ik af aan het Haags Koninklijk Conservatorium waar ik solozang studeerde bij Meinard Kraak; daar volgde ik masterclasses bij John Cage (moderne muziek) en bij  Robert Holl (romantisch repertoir).
Lees meer
deelnemende musici rondom de bach cantates amersfoortLater ben ik me gaan nascholen bij Eugenie Dietewich, Aafje Heinis en Maria Acda, en bij de ademcoach Hetty Gehring.

Heel veel heb ik gezongen als soliste, maar later ook een aantal jaren in het Groot Omroep Koor in Hilversum  olv Peter Dijkstra,  Jaap van Zweden en vele anderen. Momenteel zing ik in meerdere Bachcantate-projecten en allerlei (koor)concerten en oratoria, de kinder-Mattheuspassion  en werk ik mee aan oude muziek opnames.  Ik maak deel uit van het ensemble Cantus Lux Aeterna, een 9 tal zangers dat geliefde klassieke en religieuze muziek vertolkt en regelmatig mooie concerten verzorgt.

Sinds 2016 ben ik dirigente van een bescheiden vrouwenkoor van 9 zangeressen met veel koorervaring en verder van  Kleinkoor Colore, een mooi vocaal ensemble van 14 goede amateurzangers waarmee ik jaarlijks concerten geef.

Verder heb ik een grote lespraktijk voor (gevorderde-) amateurzangers aan huis. Oh ja, en een lieve man en drie leuke kinderen en een lief kleinkind😉

Ruimte voor uw bedrijf op deze plek!